counter

Tuesday, February 26, 2019

DAGING BAKAR AIRFRYER



DAGING BAKAR AIRFRYER


Daging bakar air fryer...yang putih2 tu lemak yer..jgn nak membawang๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

Suhu 160°c 30 minit alih tambah 10 minit

 Daging bakar :

 Daging 500g Serbuk kari daging
 Serbuk kunyit
 Garam
 Gula
 Minyak masak

Gaulkan semua ikut sesedap rasa dan perap...

Bahan-bahan utk buat sos cicah daging :
1. Kicap sotong
2. Air asam jawa
3. Perahan limau nipis
4. Gula
5. Serbuk cili
6. Bawang merah cincang halus
7. Beras goreng dan tumbuk
8. Daun ketumbar/daun sup
9. Minyak masak

 Panaskan minyak..masukkan serbuk cili.. masukkan air asam jawa..biarkan pecah minyak...masukkan bawang merah..masukkan kicap sotong...Gaulkan....last masukkan garam gula secukup rasa..tutup api..perah asam limau dan taburkan beras goreng yg ditumbuk...dan daun ketumbar...siappp..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹





No comments:

Post a Comment