DAGING BAKAR AIRFRYER
Daging bakar air fryer...yang putih2 tu lemak yer..jgn nak membawang๐๐๐
Suhu 160°c 30 minit alih tambah 10 minit
Daging bakar :
Daging 500g Serbuk kari daging
Serbuk kunyit
Garam
Gula
Minyak masak
Gaulkan semua ikut sesedap rasa dan perap...
Bahan-bahan utk buat sos cicah daging :
1. Kicap sotong
2. Air asam jawa
3. Perahan limau nipis
4. Gula
5. Serbuk cili
6. Bawang merah cincang halus
7. Beras goreng dan tumbuk
8. Daun ketumbar/daun sup
9. Minyak masak
Panaskan minyak..masukkan serbuk cili.. masukkan air asam jawa..biarkan pecah minyak...masukkan bawang merah..masukkan kicap sotong...Gaulkan....last masukkan garam gula secukup rasa..tutup api..perah asam limau dan taburkan beras goreng yg ditumbuk...dan daun ketumbar...siappp..๐๐๐
No comments:
Post a Comment